Ierse dag: Reel to Real

Ierse dag: Reel to Real

Tijd: 14:00 - 17:30
Datum: 30 juli 2022
Locatie: Op de Markt

Traditionele, gezellige en levendige muziek met plezier en passie gebracht door Reel to Real brengt de Ierse sfeer er meteen goed in.

Reel to Real wordt gevormd door Ronald Peters, Frans Heys en Marcel Peters. Marcel: “Die Keltische muziek spreekt tot de verbeelding. Het zijn oude volksverhalen, die in muziek verteld worden. Er zit een ziel in de liederen en dat spreekt mensen aan. Je hoort met name in de ballades de oude verhalen van de Ieren, melancholisch en meeslepend.”

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Ronald en Marcel met hun vader op vakantie gingen naar Dublin. Ze zaten in een pub aan een pint Guinness, toen een paar mensen binnenkwamen met muziekinstrumenten en met name Ronald in vervoering brachten met hun muziek. “Dat wil ik ook”, was de reactie van Ronald. Hij kocht een accordeon, nam les en zo ontstond na een paar jaar Reel to Real. Zo genoemd naar de Ierse dans de Reel. “Marcel:” We treden zo af en toe op, bij de duomarathon of op een trouwerij. Dan spelen we vooral de jigs en reels, de Ierse dansmuziek. Als je muziek maakt, is het altijd leuk om het te kunnen delen met anderen.”Gerelateerde items

Blues in Nierstown

13 augustus 2022 • 14:00 - 17:30

Molukse dag

27 augustus 2022 • 14:00 - 23:00

Thompson Bridge Band

16 juli 2022 • 14:00 - 17:30
Ga naar de bovenkant