Terug naar het overzicht
Mieke van den Hoogen

Mieke van den Hoogen

Kraam 8

Over mij, hoe ik keramiste ben geworden en wat me inspireert.. Na het krijgen van drie kinderen heb ik me toegelegd op de keramische vormgeving en ben ik in 1987 begonnen met de vakopleiding aan de Hogeschool Maastricht.

In mijn werk nemen vrouwenbeelden een belangrijke plaats in. In deze beelden streef ik naar een samengaan van naturalistische elementen, geabstraheerde vormen en emoties.

Een vrouwenlijf boeit mij niet als het een schoonheidsideaal weergeeft, maar als het een weergave is van een lijf, een lijf waarin geleefd wordt, waarvan emoties in het beeld te lezen zijn.

Een lichaam lijkt symmetrisch te zijn gebouwd, toch voelt het geen dag hetzelfde. Dit wil ik uitdrukken door een beeld asymmetrisch op te bouwen. Omdat deze beelden keramisch worden opgebouwd, dus hol, moet de inhoud worden uitgedrukt in de scherf.

Het beeld is geen leeg vat, het lichaam is geen omhulsel. In dit scherf geef ik het innerlijk weer, zo dun mogelijk, breekbaar.

Naast vrouwenbeelden maak ik ook keramische objecten. In deze objecten kan ik mijn fantasie kwijt. Ze worden gemaakt voor het plezier in het vormen.

Ook maak ik potten, volgens oude Indiaanse technieken opgebouwd, soms met een zeefdrukdecoratie, soms gereduceerd gestookt. Door het werk te reduceren ondergaat het door zuurstof tekort een kleurverandering: kopergroen wordt koperrood. Door de expressie en de vreugde die ik in deze potten gelegd heb, is er nog nauwelijks sprake van een gebruiksvoorwerp.

Daarnaast maak ik ook schalen, vazen en borden, die meestal wel bedoeld zijn om te gebruiken.Gerelateerde items

Kraamnummer: kraam 5

Estrid de Wit

Voor liefhebbers van exclusieve tijdloze sieraden, als je gewoon iets moois en unieks wilt. Voor alle sieraden geldt: alle sieraden zijn handgemaakt, slechts 1 of enkele exemplaren (in een andere kleurstelling), op = op. Ik werk niet in opdracht. Wist je dat: Mijn sieraden te bezichtigen zijn op een groot aantal Kunstbeurzen en Kunstmarkten, zie hiervoor de Agenda Kunstbeurzen. Mijn sieraden worden gemaakt met de beste duurzame materialen, zoals het befaamde Oostenrijkse Swarovski kristal, Japanse Miyuki kraaltjes uit Fukuyama. Ik gebruik maak van duurzame exclusieve materialen. Ik ook eenvoudigere sieraden maak echter geen consessies doe aan kwaliteit van de gebruikte materialen.
Kraamnummer: kraam 31

Geeske Boersma

http://www.facebook.com/geeske.boersma/photos
Kraamnummer: Kraam 1

Ans Masseling

John Smith
Geboren in Ven-Zelderheide, een klein dorpje in de gemeente Gennep. Tegenwoordig woont ze in Grafwegen, net over de grens bij Groesbeek. Op jonge leeftijd begon ze met schilderen. Na tien jaar volgen van schilderlessen heeft ze zich het schilderen eigen gemaakt.
Kraamnummer: kraam 27

Sita Janssen & Ida Schouten

Schilderen is van jongs af aan een passie voor Ida. Zij schildert gedreven door hartstocht en met als inspiratie de indrukken opgedaan in de natuur. De zee, de lucht, de bergen, het licht, blijven Ida voortdurend boeien; ze vormen een rode draad doorheen haar oeuvre met imponerende beelden van verlaten landschap, de zee, uitgestrekte zandstranden, verlaten kreekjes en woeste rotskusten. Met groot genoegen schildert Ida wekelijks met vrienden in Atelier Mirso te Gennep.
Ga naar de bovenkant