Terug naar het overzicht
Mieke van den Hoogen

Mieke van den Hoogen

Kraam 8

Over mij, hoe ik keramiste ben geworden en wat me inspireert.. Na het krijgen van drie kinderen heb ik me toegelegd op de keramische vormgeving en ben ik in 1987 begonnen met de vakopleiding aan de Hogeschool Maastricht.

In mijn werk nemen vrouwenbeelden een belangrijke plaats in. In deze beelden streef ik naar een samengaan van naturalistische elementen, geabstraheerde vormen en emoties.

Een vrouwenlijf boeit mij niet als het een schoonheidsideaal weergeeft, maar als het een weergave is van een lijf, een lijf waarin geleefd wordt, waarvan emoties in het beeld te lezen zijn.

Een lichaam lijkt symmetrisch te zijn gebouwd, toch voelt het geen dag hetzelfde. Dit wil ik uitdrukken door een beeld asymmetrisch op te bouwen. Omdat deze beelden keramisch worden opgebouwd, dus hol, moet de inhoud worden uitgedrukt in de scherf.

Het beeld is geen leeg vat, het lichaam is geen omhulsel. In dit scherf geef ik het innerlijk weer, zo dun mogelijk, breekbaar.

Naast vrouwenbeelden maak ik ook keramische objecten. In deze objecten kan ik mijn fantasie kwijt. Ze worden gemaakt voor het plezier in het vormen.

Ook maak ik potten, volgens oude Indiaanse technieken opgebouwd, soms met een zeefdrukdecoratie, soms gereduceerd gestookt. Door het werk te reduceren ondergaat het door zuurstof tekort een kleurverandering: kopergroen wordt koperrood. Door de expressie en de vreugde die ik in deze potten gelegd heb, is er nog nauwelijks sprake van een gebruiksvoorwerp.

Daarnaast maak ik ook schalen, vazen en borden, die meestal wel bedoeld zijn om te gebruiken.Gerelateerde items

Kraamnummer: kraam 31

Geeske Boersma

http://www.facebook.com/geeske.boersma/photos
Kraamnummer: protestantse kerk op de Markt

Kristel Zwartjes

Ken je het ook? Het wegdromen bij de meest prachtige deuren… Wat mij altijd bezig houdt is de eeuwige vraag : ‘Wat heeft er zich ooit achter deze deuren afgespeeld?’ In deze serie kunstwerken probeer ik antwoord op mijn eigen vraag te geven. De deuren waarbij ik wegdroom en mijn gedachten met mij aan de loop gaan, zet ik om te kunstwerken. Ik probeer de aanschouwer een inkijkje in mijn droomwereld te geven en hiermee anderen te laten wegdromen vanuit het alledaagse naar een andere wereld.
Kraamnummer: Niersstraat 16: de Engel van Gennep

Guus Haenen

Brocante, oude sieraden, en kunst van eigen hand; schilderijen, babykleertjes, kussens, sieraden, porselein en keramiek. We hebben ook retro zoals reclameborden, glazen figuren e.d. We hebben mooie dingen gevonden en gemaakt. Het leven is mooier met mooie dingen om je heen. Voor U of om te geven.
Kraamnummer: kraam 22

Trees Simons

Trees Simons (Reuver 1956), beeldend kunstenaar Beeldtaal in brons weerspiegelt mijn persoonlijkheid en emoties, gebaseerd op observaties, vormgegeven in realistische eenvoud met een vleug abstractie.
Ga naar de bovenkant