Terug naar het overzicht
Mieke van den Hoogen

Mieke van den Hoogen

Kraam 8

Over mij, hoe ik keramiste ben geworden en wat me inspireert.. Na het krijgen van drie kinderen heb ik me toegelegd op de keramische vormgeving en ben ik in 1987 begonnen met de vakopleiding aan de Hogeschool Maastricht.

In mijn werk nemen vrouwenbeelden een belangrijke plaats in. In deze beelden streef ik naar een samengaan van naturalistische elementen, geabstraheerde vormen en emoties.

Een vrouwenlijf boeit mij niet als het een schoonheidsideaal weergeeft, maar als het een weergave is van een lijf, een lijf waarin geleefd wordt, waarvan emoties in het beeld te lezen zijn.

Een lichaam lijkt symmetrisch te zijn gebouwd, toch voelt het geen dag hetzelfde. Dit wil ik uitdrukken door een beeld asymmetrisch op te bouwen. Omdat deze beelden keramisch worden opgebouwd, dus hol, moet de inhoud worden uitgedrukt in de scherf.

Het beeld is geen leeg vat, het lichaam is geen omhulsel. In dit scherf geef ik het innerlijk weer, zo dun mogelijk, breekbaar.

Naast vrouwenbeelden maak ik ook keramische objecten. In deze objecten kan ik mijn fantasie kwijt. Ze worden gemaakt voor het plezier in het vormen.

Ook maak ik potten, volgens oude Indiaanse technieken opgebouwd, soms met een zeefdrukdecoratie, soms gereduceerd gestookt. Door het werk te reduceren ondergaat het door zuurstof tekort een kleurverandering: kopergroen wordt koperrood. Door de expressie en de vreugde die ik in deze potten gelegd heb, is er nog nauwelijks sprake van een gebruiksvoorwerp.

Daarnaast maak ik ook schalen, vazen en borden, die meestal wel bedoeld zijn om te gebruiken.Gerelateerde items

Kraamnummer: kraam 4

Mariet Timmermans

--
Kraamnummer: kraam 38 / Markt 14

De Lange Tafel

Wij zijn echte dromers. Als kleine meisjes konden we verzinken in onze eigen gedachten. Altijd creatief bezig met van alles en nog wat. Natuurlijk kun je niet alleen maar blijven dromen. Dromen is leuk, maar als je je dromen uit wil laten komen, zul je in actie moeten komen. Zonder idee, vertrouwend op onze intuïtie, startte we ons bedrijf in een pand wat op ons pad was gekomen!
Kraamnummer: protestantse kerk op de Markt

Kristel Zwartjes

Kristel werkt met mixed media en installatiekunst.
Kraamnummer: Niersstraat 16: de Engel van Gennep

Guus Haenen

Brocante, oude sieraden, en kunst van eigen hand; schilderijen, babykleertjes, kussens, sieraden, porselein en keramiek. We hebben ook retro zoals reclameborden, glazen figuren e.d. We hebben mooie dingen gevonden en gemaakt. Het leven is mooier met mooie dingen om je heen. Voor U of om te geven.
Ga naar de bovenkant