Terug naar het overzicht
Marie-José Mol

Marie-José Mol

protestantse kerk op de Markt

Marie-José (1956) heeft haar atelier De Mollenwaard in het “gelderse” Winssen, de kunstenares heeft een passie voor aquarelleren. Haar werk geeft een gevarieerd beeld en berust op realistische feiten.  Ze laat zich graag inspireren door natuurlijke aspecten. Het kan een klein onderwerp zijn, een paardenbloem of een vlinder, de andere keer een stilleven, landschap of portret.

Ze schildert al haar halve leven. Niet uit hoogdravende motieven, maar gewoon omdat ze mooie onderwerpen wil vastleggen op aquarelpapier. Met plezier werkt ze aan deze herkenbare onderwerpen, soms in pasteltinten, de andere keer met wat meer kleur. Mede door haar vakbekwaamheid  en kritische blik verzorgt ze met regelmaat opdrachten voor b.v. het aquarelleren van een bruidsboeket of woonhuis. Daarnaast brengt ze haar enthousiasme over op anderen d.m.v. gerichte cursussen en workshops die zowel binnen, als op een buitenlocatie gegeven kunnen worden.

Ze werkt met professionele materialen, hoogwaardige kwaliteit aquarelpapier, aquarelverf uit de artist’s serie en zuurvrij passe-partoutkarton.Gerelateerde items

Kraamnummer: kraam 15

Leo Stravers & Melanie Comman

--
Kraamnummer: Kraam 7

Jos van der Venn

Jos begon in 1978 met het schilderen van landschappen en stillevens. Hij werkte samen met natuurfotograaf Theo Hermsen aan landschapsafbeeldingen uit de regio, waaronder bossen en het Reindersmeer.
Kraamnummer: protestantse kerk op de Markt

Kristel Zwartjes

Ken je het ook? Het wegdromen bij de meest prachtige deuren… Wat mij altijd bezig houdt is de eeuwige vraag : ‘Wat heeft er zich ooit achter deze deuren afgespeeld?’ In deze serie kunstwerken probeer ik antwoord op mijn eigen vraag te geven. De deuren waarbij ik wegdroom en mijn gedachten met mij aan de loop gaan, zet ik om te kunstwerken. Ik probeer de aanschouwer een inkijkje in mijn droomwereld te geven en hiermee anderen te laten wegdromen vanuit het alledaagse naar een andere wereld.
Kraamnummer: Kraam 10

Sophia van Koersveld

Ik maak acrylverfschilderijen, pasteltekeningen en aquarellen. De schilderijen zijn semi-figuratief. Ik vind het heerlijk om vrij te schilderen. Een grote variëteit in onderwerpen maakt dat ik zowel dieren, mensen, landschappen, gebouwen of combinaties daarvan schilder. Welk onderwerp ook wordt weergegeven: een spetterend, karaktervol, kleurgebruik kenmerkt elk werk. Op een kleurige, moderne wijze schilder ik mijn eigen werkelijkheid.
Ga naar de bovenkant