Terug naar het overzicht
Loek de la Haye

Loek de la Haye

kraam 29

Ik omschrijf mij zelf graag als een kunstenaar die fotografie gebruikt om kunst te maken. Die passie voor het fotografische beeld was er al zeer vroeg in mijn leven. Met het beschikbaar komen van digitale fotografie en de technische ontwikkelingen op het gebied van inkjetprinters, viel alles op zijn plaats. Het was nu mogelijk om mijn eigen kleurrijke wereld te creëren. Een gemaakte werkelijkheid, soms figuratief, soms abstract

Zijn het foto’s??

Nee! Maar ik gebruik wel foto’s, tekeningen, aquarelverf en potloden om met behulp van een computer mijn uiteindelijke compositie samen te stellen. Ik druk mijn werk in eigen atelier op een groot-formaat printer, op materialen van museum kwaliteit.

Voor mijn kunst laat ik mij leiden door de natuur. De vele vormen, kleuren, details en texturen zijn fascinerend en een enorme inspiratiebron.

 

Na een carrière als technicus in de gezondheidszorg, volgde ik de academie voor plastische kunsten. Vele workshops en stages volgden als verdieping.

De belangrijkste daarvan was een cursus in Finland waar ik leerde dat de mogelijkheden met inkjetprinters oneindig zijn en een enorme aanvulling zijn op mijn creativiteit.

Mijn werk is te vinden in vele (huis)kamers in de ons omringende landen. Er waren tentoonstellingen, en diverse werken zijn aangekocht door de Koninklijke bibliotheek in Den Haag, maar het liefst zoek ik de interactie met mijn publiek op de vele kunstmarkten. ­

 Gerelateerde items

Kraamnummer: kraam 12

Willy van Kessel

Willy van Kessel is gespecialiseerd in keramiek
Kraamnummer: Kraam 10

Sophia van Koersveld

Ik maak acrylverfschilderijen, pasteltekeningen en aquarellen. De schilderijen zijn semi-figuratief. Ik vind het heerlijk om vrij te schilderen. Een grote variëteit in onderwerpen maakt dat ik zowel dieren, mensen, landschappen, gebouwen of combinaties daarvan schilder. Welk onderwerp ook wordt weergegeven: een spetterend, karaktervol, kleurgebruik kenmerkt elk werk. Op een kleurige, moderne wijze schilder ik mijn eigen werkelijkheid.
Kraamnummer: kraam 27

Sita Janssen & Ida Schouten

Schilderen is van jongs af aan een passie voor Ida. Zij schildert gedreven door hartstocht en met als inspiratie de indrukken opgedaan in de natuur. De zee, de lucht, de bergen, het licht, blijven Ida voortdurend boeien; ze vormen een rode draad doorheen haar oeuvre met imponerende beelden van verlaten landschap, de zee, uitgestrekte zandstranden, verlaten kreekjes en woeste rotskusten. Met groot genoegen schildert Ida wekelijks met vrienden in Atelier Mirso te Gennep.
Kraamnummer: protestantse kerk op de Markt

Marie-José Mol

Marie-José (1956) heeft haar atelier De Mollenwaard in het “gelderse” Winssen, de kunstenares heeft een passie voor aquarelleren. Haar werk geeft een gevarieerd beeld en berust op realistische feiten.  Ze laat zich graag inspireren door natuurlijke aspecten. Het kan een klein onderwerp zijn, een paardenbloem of een vlinder, de andere keer een stilleven, landschap of portret.
Ga naar de bovenkant