SumMmertime Gennep sluit zomerseizoen af met knaller

Afgelopen maanden was het volop genieten in het centrum van Gennep. Op initiatief van SumMmertime Gennep en in goede samenwerking met de horeca aan de Markt zette om de andere week de ene na de andere band de Markt op de zaterdagmiddag muzikaal in vuur en vlam. Onder het genot van een koel biertje of glas wijn kwamen bezoekers in een ongedwongen sfeer in aanraking met diverse zomerse muziekstijlen. Maar zoals aan de zomer een eind komt, houdt ook deze muziekreeks in het Genneps centrum een keer op. Dat gebeurt zaterdag 2 september met een muzikale knaller op zowel de middag als de avond.

Colney Hatch

Op deze finaledag is stilzitten voor het publiek geen optie want ’s middags vanaf 14.00 uur en ’s avonds vanaf 20.00 uur maken de bands Colney Hatch en Terra Volta hun opwachting. Beide bands brengen muziek die zeker ook het wat jongere publiek zal aanspreken. De leden van Colney Hatch staan ’s middags op het podium en zorgen tot 17.30 uur voor een swingend muzikaal avontuur. De elf bandleden nemen je mee op een veelzijdig reis waarbij ‘doe maar gewoon’ niet aan de orde is. Veelzeggend is misschien dat de naam van de band al vele jaren verbonden is met de naam van een gelijknamig Engels gekkengesticht. Onderweg wordt je weggeblazen door het stevige geluid van een vijfmans blazerssectie, een strakke ritmesectie, gierende gitaren en de aanstekelijke zang van voorman Ben Fikkert.

 

Terra Volta

’s Avonds zal vanaf 20.00 uur de uit Nijmegen afkomstige band Terra Volta het publiek op de Markt vermaken. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse feesten gaf deze band met hun optreden hun visitekaartje af. Dit zal zaterdag 2 september zeker herhaald worden met een hete mix van bruisende reggae, aanstekelijke ska en opzwepende Balkan. Onder het motto ’trek je dansschoenen aan en neem een van die kleurrijke cocktails mee met een kleine paraplu erop’, zorgt Terra Volta dat het zonovergoten zomergevoel nog lang beklijft. Ook als de zonnestralen al lang achter de horizon zijn verdwenen. Het optreden van Terra Volta duurt tot 23.00 uur. Deze SumMmertime-activiteiten zijn zoals altijd gratis te bezoeken.