Traditionele, gezellige en levendige muziek die met plezier en passie wordt gebracht door Reel to Real  en dan zit de Ierse sfeer er meteen goed in. Reel to Real wordt gevormd door Ronald Peters, Frans Heys en Marcel Peters. Marcel: ‘De Keltische muziek spreekt tot de verbeelding. Het zijn oude volksverhalen, die in muziek verteld worden’.

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Ronald en Marcel met hun vader op vakantie gingen naar Dublin. Ze zaten in een pub aan een pint Guinness, toen een paar mensen binnenkwamen met muziekinstrumenten en met name Ronald in vervoering brachten met hun muziek. “Dat wil ik ook”, was de reactie van Ronald. Hij kocht een accordeon, nam les en zo ontstond na een paar jaar Reel to Real. Zo genoemd naar de Ierse dans de Reel. Zij spelen  vooral de jigs en reels, de Ierse dansmuziek en kroegmuziek. De uitspraak: ‘Als je muziek maakt, is het altijd leuk om het te kunnen delen met anderen’ is hem dan ook op het lijf geschreven. Echter is er ook een gevoelige melancholische kant aan deze muziekstijl. En ook dit wil Reel to Real ook graag naar voren laten komen bij SumMmertime op zaterdag 30 juli van 14.00 tot 17.30 op de Markt in Gennep.