Na bijna 2 jaar stilte als gevolg van het coronavirus pakt Stichting SumMmertime langzaam de draad weer op. Dit jaar staat een afgeslankt programma in de steigers te beginnen op zaterdag 16 juli 2022. De Thompson Bridge Band trapt dan met een swingend optreden op de Markt in Gennep het SumMmertimeseizoen af. 

Zorgde het coronavirus ervoor dat SumMmertime de afgelopen 2 jaar het goed bezochte muziekprogramma in hartje Gennep moest afblazen, het nieuwe vergunningenbeleid van de gemeente Gennep laat de programmering ook niet onberoerd. Dit laatste betekent dat het publiek in de zomermaanden niet meer mag rekenen op een uitgebreid muzikaal programma van tien zaterdagen in het centrum van Gennep. Daarnaast is eveneens het avondprogramma sterk ingekrompen.
Dit betekent niet dat SumMmertime de afgelopen tijd stil heeft gezeten. Zo is er gewerkt aan een nieuwe website en is een nieuw logo ontwikkeld. Daarnaast is voor dit jaar een muziekprogramma opgesteld bestaande uit 4 zaterdagen op de Markt in Gennep.

Zoals gezegd heeft de SumMmertimeorganisatie voor dit jaar 4 zaterdagmiddagen op de Markt gepland te beginnen met zaterdag 16 juli. Dan staat de Thompson Bridge Band op het podium. Deze regionale bigband tekent voor een swingend programma bestaande uit evergreens, latin, pop en dansbare muziek, kortom goed voor een aantal aangename muzikale uurtjes op de Markt.

Twee weken later op zaterdag 30 juli is het podium op de Markt voor Ierse muziek met Reel to Real. Deze  band is vernoemd naar de Ierse dans en keert op veler verzoek terug naar SumMmertime. Reel to Real brengt met oude ballades en Keltische muziek een ode aan de muziek van het tot de verbeelding sprekende Ierland.

Zaterdag 13 augustus verandert de Markt in Blues in Nierstown. Oude bekenden als de Hans Tap Band, Let’s Go Banana’s en Jan Schwarte zetten dan met de beste blues, poprock en funknummers Gennep op stelten.

Ter afsluiting van het SumMmertimeseizoen staan de Markt en het Ellen Hoffmannplein op zaterdag 27 augustus in het teken van de Molukse dag. Vorig jaar was het 70 jaar geleden dat de Molukse gemeenschap naar Gennep kwam. Vanwege corona ging dit festival met onder meer muziek, dans en eten toen niet door. Nu vindt vanaf 14.00 uur een scala aan optredens plaats van bijvoorbeeld Latin@Soul. Tevens is er een modeshow en zijn er meerdere kramen met Molukse producten en heerlijke Molukse gerechten. ’s Avonds zorgt de Molukse band Familiair met disco, soul en hedendaagse hits voor aangenaam verpozen op de Markt.
Alle optredens op de vier zaterdagen beginnen om 14.00 uur op de Markt en duren tot 17.30 uur. Alleen de Molukse dag duurt tot 23.00 uur.