Percussionist Frank van Wely zal op zaterdag 29 juni 2019  vanaf 14.30 uur een workshop Braziliaanse Percussie verzorgen.
Tijdens deze workshop kunt u kennis maken met de wereld van de Braziliaanse Percussie, zoals deze vooral bekend is van het carnaval in de steden Rio de Janeiro en Salvador de Bahia. U maakt kennis met de diversiteit aan instrumenten zoals oa. de surdo, repinique, timba enz.
Tijdens de workshop wordt er ook een compleet arrangement ingestudeerd en deze zal aan het eind van de middag gepresenteerd worden aan het publiek op de Markt. Ook dat zal voor menigeen een nieuwe ervaring worden.
Frank is zeer bekwaam in het leiden van groepen en wij zijn er van overtuigd dat u bij hem in goede handen bent.

 

Haytham Safia is een virtuoos op de Arabische luit, ook wel u’d genoemd. Hij komt uit Galilea en timmert al jaren aan de weg in Nederland, ondermeer in de ‘arabicana’-groep No Blues. Hoewel hij in de kern klassiek Arabisch musicus is, werken ook Blues, Balkan- en jazzinvloeden in zijn composities en muziek door.

Hij wordt begeleid door Osama Mileegi op djembé. Deze is afgestudeerd aan het Conservatorium van Khartoum in Soedan en heeft een fabelachtige techniek. Echt elke tik is raak. Hij speelt al jaren met Haytham Safia samen, ondermeer in het al eerder genoemde No Blues.

Dat de beide heren op elkaar in gespeeld zijn blijkt wel uit de prachtige cd U’Duet. Niet alleen een duet, maar ook een duel, waarbij Haytham en Osama elkaar muzikaal de maat nemen. U’Duet staat vol meesterlijke, spannende en enerverende nummers waarvan we vast het nodige te horen zullen krijgen.