Gennep smaakt op het PruuvemMmènt naar meer

Likkebaardend lekkere hapjes en gerechten mag men op de vierde SumMmertimezaterdag tijdens het PruuvemMment op het Jan Lindersplein verwachten. Diverse horecagelegenheden laten zien én vooral proeven, wat ze uit de keuken zoal te voorschijn toveren. Heerlijke gerechten om te proeven onder het genot van een mooi glas wijn of bier, begeleidt door de klanken van de Oakcity Jazzband op het Jan Lindersplein.

Captain Gumbo (van 14 tot 17 uur op de Markt)

Toen Captain Gumbo in 1991 de eerste c.d. opnam was Cajun een nog relatief onbekende muziekstijl in Nederland. Dat veranderde snel toen de single “Allons a Lafayette” uitkwam.
Het nummer belandde in de top 40, cajun-bands schoten als paddestoelen uit de grond en slagers begonnen zelfs “Cajunburgers” te verkopen.

Een nieuwe rage was geboren. Op dat moment was de band op bezoek in Louisiana zelf en speelde daar met hun grote voorbeelden in o.a. New Orléans en Lafayette. Het repertoire van Captain Gumbo bestaat uit Cajun- en Zydecoklassiekers, eigen nummers en rhythm and blues uit Louisiana’s culturele hoofdstad: New Orleans.

Captain Gumbo is daarom een graag geziene gast op blues-, jazz, folk- en country-festivals.
Daarnaast speelde de band in voorprogramma’s van o.a. Fats Domino & Johnny Cash in Nederland en Duitsland.

Captain Gumbo is in 21e eeuw nog steeds de nummer 1 cajunband van Nederland. De enthousiaste uitstraling van de muzikanten en de aanstekelijke muziek bezorgen de band namelijk een live-reputatie die staat als een huis.

De Oakcity Jazzband (van 14 tot 17 uur op het Jan Lindersplein)

Ontstaan in september 1995, is een groep van 7 goeie kameraden, die op een toffe manier, het publiek laat genieten van muziek & show in Dixieland stijl.
Aan hun thuishaven Maaseik, ook wel “Eikerstad” genoemd, ontleent de Oakcity Jazzband dankbaar haar naam.

De Oakcity Jazzband is gekend als streetparade band, op allerlei openlucht evenementen in West-Europa kan men deze muzikanten zien voorbij marcheren. Ze brengen uitbundige, vrolijke Dixielandmuziek, Blues- en populaire Swingnummers. De melodieën worden gekruid met stijlvolle solo’s en gezongen teksten in het Engels, Duits, Frans of Nederlands.Vooral de stukjes straattheater, waarin het publiek met veel liefde en humor wordt betrokken, is door de jaren heen haar handelsmerk geworden.