Na het succes van 2017 opnieuw een keur van artiesten, muziek en kunstenaars die zich presenteren in het gebied Markt, Zandstraat en Jan Lindersplein.

Van het begin van de middag tot eind van de avond volop beweging in het sfeervolle Gennepse hart. Ook zijn de Gennepse winkels geopend op deze zaterdagavond.

Op de Markt optredens van Get Around, en Los Kamer (avond); op het Jan Lindersplein treft u Handkerchief en COD (avond).

In de Zandstraat optredens van de fanfare van de 4e Hoedanigheid, Luc Vaesen, Inge Koolen en Lex Janssen.

Luc Vaesen: De Marskramer

Reeds in 1225 trokken ze door heel Europa: Marskramers, warenmannen, venters. Met sterke verhalen sleten zij hun handelswaar, niet altijd van onberispelijke kwaliteit, in dorpen en steden. Met humor en hilariteit, met muziek en liederen uit alle streken, van alle tijden.

Los Kamer (MEXICO)

Los Kamer vermengt jazz, swing en balkan met Latin rhytmes. De band is opgericht in 2007 door Kamer Ponce (basgitaar). Ze brachten reeds twee albums uit “Una tarde de Amore” (2011) en “Indestructible” (2016). In mei 2017 kwam hun nieuwe single “Hasta el Amaner” uit.

Los Kamer trad op bij de meest vooraanstaande podia van de Mexico City en speelden in alle delen van Mexico en deed tours over de hele wereld. Ze waren eerder in België, Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije, Italië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, en Engeland, waar ze speelden op een van de grootste festivals van het land: Boomtown Fair, met twee geweldige shows op de main stage van OldTown.

Los Kamer is een explosieve band op het podium, met veel kracht, tempo en altijd de beste feestjes.

Handkerchief

Het zevenkoppige zeemonster
De muziek van Handkerchief is een mix van rock ’n roll-, ska-, balkan- en surf-invloeden.
Zanger-gitarist Christof Annaert schrijft de songs en voert de band aan. Zowel qua stem als qua podiumprésence wordt hij al eens met Tom Waits vergeleken. Niet slecht natuurlijk, maar Handkerchief staat toch vooral voor een eigen unieke sound.
De band bracht dit jaar een eerste volwaardig album uit. ‘Sea Rain River’ is een conceptuele ‘zeemansplaat’, uitgegeven op vinyl.

ZJANE van de WIJS

Een humoristische act die het publiek inspireert ,motiveert en stimuleert nog meer te genieten van het evenement! Zjane bereidt zich altijd goed voor en weet verrassend en op gepaste wijze uit de hoek te komen.Ze hoort er gewoon bij,maar blijft verwondering en verbazing bij haar publiek oproepen! Presenteren is haar op het lijf geschreven!

In haar opvallende rode outfit met kleuraccenten die bij uw evenement horen is ze mobiel aanwezig en verrast haar publiek.

Get Around

Get Around is een vriendengroep die het leuk vindt om weer lekkere dansmuziek van vroegere tijden ten gehore te brengen voor een optimale sfeer.

De band bestaat nu ruim 2 jaar en heeft een uiteenlopend repertoire, zoals de oude dansmuziek vanuit de kermistenten, Engelstalige covers aangevuld met Nederlandstalige muziek.

De samenstelling:

Toon Hermens:
Jan Willem de Bruijn:
Sjef Brouwers:
Pierre Hendriks:
Boy Swertz:

Basgitaar.
Toetsen.
Drums.
Slaggitaar en zang.
Slag sologitaar en zang.

(Gennep)
(Gennep)
(Beers)
(Mook)
(Gennep)

Cash On Delivery

Cash On Delivery, ook wel COD genoemd, is een country/americana band die in heel Europa een uitstekende naam heeft opgebouwd. Als zelfstandige band, maar ook als vakkundige begeleiders van internationale country-artiesten als Heather Myles, Pam MacBeth, Jodi Harms en vele anderen. Een leuke groep van zeer ervaren muzikanten met een prachtig repertoire.

Een band met een aangename US sound. Vroeger maakte zangeressen als Ilse De Lange, Rachel Kramer en Jacky deel uit van COD. Met een enorme dynamiek en afwisseling in hun repertoire spelen zij naast wat eigen werk vele tijdloze songs van bekende coryfeeën als Merle Haggard, George Jones en andere artiesten.
Country classics, countrypoprock en aangename countryblues.
 
Voor deze avond neemt de band de Amerikaanse zangeres Pam MacBeth mee als speciale gast
 

Fanfare van de 4e Hoedanigheid

De fanfare van de 4e Hoedanigheid maakt wereldmuziek. 15 enthousiaste muzikanten zijn in de weer met accordeon, drums en percussie, veel blazers, elektrische contrabas en 3 zangers. In een bonte mengeling van muziekstijlen worden tijdens optredens eigen nummers en bewerkte covers gespeeld. Bruisende Balkan klanken, melancholische zang, Italiaanse sferen en Spaanse hartstocht zijn de verrassende ingrediënten in deze muzikale ‘Frittata’.

Lex Janssen

Zelfstandig artiest