Nicaragua Festival: beleven, ontmoeten en genieten.

De gemeente Gennep heeft al bijna 25 jaar een stedenband met een stad in Nicaragua: San Pedro de Lóvago.

Op zaterdag 7 juli 2018 organiseert SumMmertime samen met Stichting GESP/Gennep het Nicaragua Festival.

Deze dag staat in het teken van de duurzame werelddoelen, maar is vooral genieten van swingende latinmusic van Los Mayas en proeven van Latijns-Amerikaanse hapjes.

Naast een Kinderplein zijn er workshops en is Radio El Mundo te gast.

Sponsor

Sponsor

Trio Los Mayas

Het trio Los Mayas met een unieke samenstelling van harp en Spaanse gitaar en zang vertolken bekende en minder bekende muziek uit Latijns-Amerika. Van Guantanamera tot La Bamba, van ranchero tot salsa.

Friction

Friction staat bekend om zijn onweerstaanbare mix van Reggae met Afrikaanse en Caribische vibes, en onvergetelijke optredens.

Samen met zijn band The Roots Drivers tourt Friction non-stop de wereld rond; zo stonden ze afgelopen jaar onder andere op Zwarte Cross, op het Notting Hill Carnival in London, op festivals in Canada, Duitsland, België en Engeland, en dit jaar touren ze verder. Onderdeel daarvan is een optreden op Summertime!

SPEEL & BELEEFPLEIN, RADIO EL MUNDO

Voor kinderen is er een speel- en beleefplein. Zo komt het Wereldpaviljoen naar Gennep en gaat samen met kinderen aan de slag met afvalmateriaal. Zelf autootjes maken en je eigen naambordje. Wie wil dat nou niet? Ook zijn er workshops zoals Zumba, theater en muziek maken.

Tijdens de uitzending van Café El Mundo is er ruimte voor ontmoeten en verhalen. Radio El Mundo geeft stem aan burgerinitiatieven die wereldwijd projecten ondersteunen.  Rondom deze uitzending zal er informatie gedeeld worden over de 17 werelddoelen en hoe de stedenband daar vorm aan geeft. In 2015 zijn 17 duurzame werelddoelen door 193 VN-landen aangenomen. Het doel van deze Sustainable Global Goals (SDG) is een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering te maken.

Deze dag is een onderdeel van de Campagne ‘Stedenbanden en Global Goals 2030‘ dat mede gefinancierd wordt door het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland – Nicaragua (LBSNN), Platforma-CEMR en Europese Unie onder auspiciën van de gemeentelijke VNGi campagne “Gemeente4GlobalGoals“.