SumMmertime 2019 start met een presentatie van kunst in allerlei gedaanten. Vele amateurs en professionals presenteren rondom het stadhuis en op het Ellen Hoffmannplein hun artistieke creaties. Veel daarvan is ook te koop voor de liefhebber.

Ruim dertig verschillende kunstenaars presenteren zich, een overzicht vindt u via deze link.

Maar natuurlijk mag muziek ook niet ontbreken: “Trio C tot de derde”  en “Straatband Op de Vlucht” zullen de sfeer zeker vergroten en daarmee de aftrap geven voor een nieuwe editie van SumMmertime!!

Het schijnt trouwens dat een belangrijke gast de opening voor haar rekening neemt. KOMT DAT ZIEN!

Straatband Op de Vlucht

Fully wired maar toch mobiel

Gewapend met enkel een karretje met daarop de muziekinstrumenten trakteren we het publiek – nog voordat iemand het in de gaten heeft – op aanstekelijke muziek met humoristische teksten. De vluchtelingen zijn dan ook uitermate bedreven in het brengen van verrassingsoptredens op alle soorten feestjes, op straat en op het podium.

Tref je ons op straat dan zijn we meestal undercover, doch nog steeds Straatband Op de Vlucht. Alles is mogelijk, we zijn continu bezig vermommingen te verzamelen maar met de zoekterm “straatact” of “straatband” vind je ons zeker terug!

De Muziek

Op De Vlucht speelt vrolijke, bekende pop-folk met meeslepende meerstemmige zang en heeft een opvallende instrumenten-bezetting waarbij de accordeon en de pennywhistle een prominente rol spelen. Soms verschijnt ineens een mandoline een banjo of ukelele maar altijd zorgen gitaar, basgitaar en drums voor een mooie basis.

Dit is geen gewone coverband ; originele arrangementen en eigentijdse bewerkingen van de muziek en een spontane presentatie zijn het handelsmerk van Op de Vlucht! Een groep van bevlogen artiesten in-hart-en-nieren, met maar één doel: het publiek vermaken.

 

De drie musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het in 1998 opgerichte Trio C tot de Derde. Ze spelen een mix van klezmer, balkan-, zigeunermuziek en alles wat ze verder nog vinden passen in hun muzikale potpourri.

Om inspiratie op te doen reizen ze regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar muziek, richting de Balkan, of zelfs verder oostwaarts tot aan India. Hun streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Vanuit dit streven componeren ze eigen nummers en worden bestaande traditionals uit diverse landen samengevoegd en gearrangeerd.

Met als resultaat: een stijl die uitdrukking geeft aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet en zich zodoende leent voor dansen, maar ook voor dromen…