Terug naar vorige pagina
Volgende pagina

ELS HAASEN

Els, geboren in de Peel te Asten-Heusden is als boerendochter opgegroeid in een gezin van 6 kinderen. Na Mavo en Havo heeft ze de Academie voor Beeldende kunsten St. Joost te Breda succesvol afgerond. Ze deed de richting Publiciteit: grafisch en ruimtelijk ontwerp, illustratie en fotografie. Aansluitend ging ze aan het werk als grafisch ontwerper in Den Haag.

Daarnaast maakt ze vrij werk, een grote passie. Els werkt monumentaal, zelfs in de details weet ze het gebaar en de toets groot te houden. Beeldtaal, die de indruk wekt, snel en spontaan te zijn genoteerd op doorgaans grote doeken. Kleurrijke schilderijen laten zich lezen als groot gedrukte letters. Thema’s variëren van portret (ook in opdracht) tot landschap, van abstract-figuratief tot realistisch. Els is een van de oudgedienden van atelier ‘De Peelse School’.

https://www.vormenvrij.nl/

info@vormenvrij.nl

COLET JACOBS

In mijn stand zult u lampen en sieraden kunnen aanschouwen gemaakt van papier.

Velen zullen mijn sieraden van papier die ik onder de naam Ma en Pa Pier op kunstmarkten door het hele land verkocht, vast wel eens tegen het lijf zijn gelopen, misschien zelfs wel letterlijk in de vorm van draagbaar en prettig in het gebruik.

8 keer gelakt zijn de zeer kleurrijke sieraden dan ook bestand tegen een stootje en sommigen worden zelfs al tientallen jaren gedragen en genoten.

Sinds 5 jaar ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan door het maken van lampen van papier, dit was altijd al een wens van mij, maar doordat ik mijn inkomen uit de sieraden haalde had ik daar vaak geen tijd voor.
Na een paar flinke blessures ben ik de sieraden op een lager pitje gaan zetten en begonnen met het experimenteren omtrent verlichting, met wederom papier als uitgangspunt.
Inmiddels ben ik enkele jaren en vele experimenten verder en heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld, hetgeen resulteerde in een mooie opdracht. Ik heb alle sfeerverlichting mogen maken voor het nieuwe crematorium in Cuijk op de Zevenhutten aldaar.

Een prachtige opdracht waar ik met heel veel plezier en volop uitdaging aan heb gewerkt.
Mijn lampen zijn te zien op mijn website onder de naam papierverschijnselen.nl

Afijn,we komen elkaar misschien vast wel tegen op de kunstmarkt in Gennep en wie weet maken we dan wel een leuk praatje met elkaar, hartelijke groet Colet Jacobs.

BIANCA KROEF

Ik ben Bianca Kemp. Woon in Wanroij. Ongeveer 10 jaar geleden ben ik gestart met het maken van keramiek. Het is begonnen met het volgen van een cursus boetseren. Daar heb ik kennis gemaakt met oxides en sulfaten. Deze natuurlijke kleuren spraken mij erg aan. Na een aantal jaar ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen. Ik hou ervan om te werken met structuren en verschillende soorten materialen. Tegenwoordig vindt ik het een uitdaging om werk te maken die je nergens anders zo gauw tegenkomt en uniek is. Wel probeer ik het zo te maken dat het herkenbaar is dat het door mij gemaakt is. Herkenbaar door de structuren die ik gebruik. Gestructureerd boetseren, zoals ik het zelf noem. De herkenbare structuren zie je steeds terugkeren in mijn werk. De bolletjes of andere vormen.

Ik ben begonnen met het maken van vazen, schalen en theepotten. Deze bouw ik op met rolletjes.

Daarna ben ik aan de uitdaging van de schoenen begonnen. High heels van keramiek. In mijn schoenen van keramiek is het meer de uitdaging in de techniek. Klei krimpt. Het is dus moeilijk om het passend te maken. Hier gebruik ik papierklei voor. Ik hou er ook van om andere materialen met klei te combineren. Zodat het een uniek stuk wordt.

Informatie over mij is te vinden op: kempie-bk.jimdo.com

BERNADETTE de WIJS

Na veel omzwervingen in de hobbywereld kwam ik terecht in de klei. Heerlijk om met mijn handen iets te creëren.

Van een homp klei naar kippen, vogels, vazen, bloemen, alles heb ik gemaakt.
Sinds 2009 ging het roer om. Nu maak ik hoofdzakelijk Keltisch werk. Alles wordt RAKU gestookt.
Dit werk vergt heel veel geduld, maar dat is ook de grote uitdaging.

Voor nadere informatie over mijn werk bij interesse, hoor ik graag van u.

U kunt mij bereiken via:

Email:       celticceramicart@gmail.com
Telefoon: +316-24551013
website:   www.celticceramicart.com