Terug naar vorige pagina
Volgende pagina

ZEF van ES

Mijn levensinvulling was tot 62 jaar in de metaal bij Darley als hoofd bedrijfsbureau en ik ben vanaf deze leeftijd geheel als autodidact pottenbakker met klei gestart. Geen ellenlange opsommingen van hoog aangeschreven instituten welke het vak van keramist onderwijzen. Gedurende langere periode ben ik actief geweest met aardewerk draaien zoals potten, schalen, het maken van tegelplateau’s, geglazuurde onderwerpen op borden zoals bloemen en vogels. Een aantal jaren geleden via kunstmarkten heb ik bekendheid gekregen met kristalglazuur.
Met vallen en opstaan is het mij gelukt de mooiste glazuur op kwalitatief niveau te ontwikkelen en te beheersen en breng de glazuren aan: op potten, vazen, schalen alle in diverse vormen maar vooral op sculpturen waaronder damesfiguren, schemerlampen met verrassende effecten. Naast de moeilijke techniek is mijn gevoel, de ziel en het hart mijn enige criterium om absolute unieke kunststukken te vervaardigen op hoog niveau met deze fascinerende speling der natuur.

TECHNIEK

Al mijn werk wordt met de hand gemaakt door mijzelf uit één soort zuivere porseleinklei voor alle vormen en met micro-macro kristalglazuren in een speciale uit te voeren ovenproces op circa 1250 graden gebakken.

Kristalglazuur-objecten mogen het predicaat zéér fraai dragen en zijn onder de juiste omstandigheden te aanschouwen in het volle zonlicht of met verlichting.

JOHAN ESKES

Sinds eind 2012 is Johan Eskens intensief bezig met het maken van beelden uit steen en van brons. Na eerder bezig te zijn geweest met steen, glas (blazen, gieten, fusen), linoleumdruk, edelsmeden, portretboetseren en modelboetseren heeft hij het werken in steen weer opgepakt.

Met het stof in zijn haar is hij bezig op zijn eigen intuïtieve wijze. Hij noemt het “luisteren naar wat de steen te vertellen heeft”. Het resultaat is altijd verrassend en straalt energie uit. Zijn beelden hebben een boodschap, die alleen de koper krijgt. Daarnaast zijn al zijn beelden voorzien van een tekst, een gedicht, een gedachte. De foto’s van de beelden met de bijbehorende teksten komen dit jaar in boekvorm uit. Als het lukt nog vóór de kunstmarkt in Gennep!

LEO GERRITSEN

Vanuit mijn kunstopleiding ben ik mij gaan bezig houden met het bouwen van architectonische objecten uit cortenstaal.  Bouwsels voor buiten, met een eigenzinnige uitstraling. Eigenwijs en autonoom van karakter.
Maar naast deze eigenzinnigheid zit er ook een functionele kant aan mijn objecten. Nieuwsgierige vogels kunnen dit ontdekken en erin gaan nestelen. En zo wordt de natuur onderdeel van de kunst.
Deze gedachtegang is de aanjager van het proces. Met als resultaat een mix van autonome kunst, architectuur, functionaliteit en natuurbehoud.

VERA GULPERS

Mijn werk bestaat uit portretten die voornamelijk geïnspireerd zijn door foto’s. Ik heb veel ervaring met het werken in zowel olieverf als aquarel. Ik combineer dit graag met half uitgewerkte tekeningen in potlood en houtskool.

Het afgelopen half jaar heb ik me voornamelijk bezig gehouden met het maken van vluchtige portretten met aquarel op een beperkt formaat. Dit gaf mij de mogelijkheid om de techniek te herontdekken. Ik vind vooral de zichtbare gelaagdheid heel interessant die je kunt bereiken hiermee.

Ik heb getracht een zo groot mogelijke diversiteit in karakters en emoties neer te zetten in mijn portretten waarbij sommigen heel expressief zijn en anderen meer ingetogen. Het komt vaak overeen met mijn eigen gemoedstoestand ten tijde dat ik het schilderde.

Als u geïnteresseerd bent om vooraf mijn werk te bekijken bezoek dan mijn instagram (www.instagram.com/veragulpers). Mijn werk is tevens te vinden (en te koop, ook als print) op www.saatchiart.com/veragulpers. Mijn werk “Midori” (afgebeeld) is geselecteerd voor de online collectie “Best of March (2019)”.