Terug naar vorige pagina
Volgende pagina

PATTY BIERMANS

Painting and Felting

Als kunstschilder, en sinds een aantal jaren ook als actief viltster, heeft zij het motto “Kleur is Emotie” als inspiratiebron. Haar opleiding heeft zij genoten bij diverse kunstschilders in Best en Oirschot.

Haar stijl varieert van impressionistisch naar expressionistisch. Haar motto: “kleur is emotie” is van wezenlijk belang. Felle kleuren en zachte kleuren wisselen elkaar af, afhankelijk van het onderwerp en de emotie

Vooral in haar eigen foto’s vindt zij de onderwerpen voor haar schilderijen. Deze foto’s variëren van bloemen tot landschappen, waarbij macrofotografie haar voorkeur heeft. Een waterdruppel op een blad bijvoorbeeld, kan heel inspirerend zijn om te verwerken tot een schilderij of viltwerk. Het combineren van diverse materialen en technieken is een uitdaging die zij graag aangaat.

Het maken van monotype, een speciale druktechniek, is een andere manier om uiting te geven aan haar inspiratie.

Haar viltcreaties zijn een reflectie van haar schilderijen. Kleur voert de boventoon, vooral in haar sjaals en hoeden. Andere viltcreaties zijn tassen, vazen en sieraden.

Meer informatie over haar schilderijen en viltcreaties vindt u op: pattybiermans.blogspot.nl

GEESKE BOERSMA

Na een heel aantal jaren te hebben geschilderd, ben ik gaan boetseren. Het is inmiddels een passie geworden.

Natuur en dieren inspireren mij het meest. Ook Raku stoken heeft mijn interesse, het buiten zijn, de weersomstandigheden en de eindresultaten het blijft altijd verassend.

TONNEKE BOS

Mijn hele leven was en ben ik gefascineerd door sieraden en dat is uitgegroeid tot een zekere vorm van passie. Ieder sieraad is voor mij een uitdaging om te maken en is uniek. Ik vind  het heerlijk telkens andere materialen te ontdekken en daar dan weer iets moois van te maken.

Mijn ondergrond is edelsmeden, 7 jaar lang gedaan op de Lindenberg in Nijmegen, waar vooral de creatieve kant van mij werd gestimuleerd.

Later ben ik masterclasses designsieraden gaan doen en workshops macramé, porselein wolvilten, hoeden en tassen maken. Dit alles heeft geresulteerd tot het creëren van sieraden zoals ik ze nu maak, vaak gecombineerd met metalen, vilt, leer, wol, zijde, etc.

Enige tijd geleden stond ik op een kunstfair, die geopend werd door Hedy d’ Ancona, de voormalige minister van cultuur. Zij bekeek mijn werk kritisch waarop ze zei;” u maakt kunst” . Dat was voor mij een groot compliment. Ik zie het zelf ook zo. Vrijwel nooit maak ik een werkstuk twee maal, dat kan ik ook niet.

MIEKE van DIJK

Zoals mijn leeftijd verraadt ben ik een levenslustige laat bloeier (7-1-1948). Ik ben geboren in Arnhem en ben getrouwd geweest (is overleden) met de fotograaf Peter Frederiks uit Arnhem.
In mijn werkzame leven heb ik eerst meegewerkt in ” Fotostudio PF ” in Arnhem en na het overlijden van Peter ben ik als secretaresse werkzaam geweest.

Nadat ik in 2004 iemand had leren kennen die in Duitsland woonde, ben ik naar Duitsland verhuisd in de omgeving van Frankfurt. Hier heb ik bijna 10 jaar gewoond,  maar na mijn scheiding in 2014, ben ik weer terug gekomen naar Nederland waar ook mijn dochter Emmy woont en nu woon ik in Boxmeer.

De schilderkunst heeft altijd mijn interesse gehad en daarnaast heb ik ook graag andere kunstuitingen beoefend, zoals beeldhouwen en papier knipkunst.Het schilderen ben ik sinds 5 jaar intensiever gaan beoefenen. Als autodidact schilder ik vanuit mijn gevoel en dat verklaart tevens, dat ik ook graag  mandala’s maak.

Mij spreekt vooral de surrealistische stijl aan, hetgeen ook enigszins in mijn schilderijen te zien is. Zelf noem ik het modern werk met een knipoog naar het surrealisme.
Ik probeer met mijn schilderijen de kijker zelf een invulling te laten maken of een emotie te laten ervaren van  hetgeen hij/zij ziet.