Terug naar vorige pagina
Volgende pagina

WILMA BERTRAMS

Geboren te Nijmegen.
Ik schilder en boetseer vaak intuïtief en laat mij leiden door beelden, gedachten en gevoelens die op dat moment spelen.

Om mijn creativiteit meer tot uiting te laten komen en mijn techniek te verbeteren, ben ik in 2008 gestart met de opleiding Beeldhouwen aan de Kunstacademie Arendonk in België.

Later ben ik aan dezelfde Kunstacademie Keramiek gaan studeren.

In 2017 ben ik gestart met het maken van organische objecten in keramiek.
Mijn thema heet “Zeeschalen” in de breedste zin van het woord.

In 2018 maak ik naast dit thema vrije werken die vanuit voorstudies ontstaan zijn.

Mijn nieuwe thema voor 2019 heet:
“In en/of doorkijk”. (maar het organische spectrum in mijn werken zal ook hier weer een grote rol blijven spelen).

GOELE MATTE

Bijna 30 jaar geleden kreeg de keramiekmicrobe mij te pakken en heeft mij niet meer losgelaten. Met de natuur als onuitputtelijke bron van inspiratie maak ik ruimtelijke objecten. Naast de vorm en de huid speel ik graag met de lichtwerking.

De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende vormen van porselein en ben ik op zoek gegaan naar de grenzen van de materie.

Na verscheiden cursussen en workshops op diverse locaties in België en Nederland volg ik nu de specialisatiegraad keramiek en ruimtelijke vormgeving aan de academie voor schone kunsten te Arendonk.

Je kan mij vinden via de Facebook pagina Keramatte

GHISLEEN BAKKER

Ghisleen Bakker is een keramiste, gespecialiseerd in groot werk. Boetseren doet ze al heel lang, ongeveer 50 jaar. Als kind van beeldhouwers zag ze hoe haar ouders opdrachten kregen en werk maakten.
Naast haar studie van lerares tekenen – handvaardigheid bleef ze steeds boetseren. Maar de grote doorbraak kwam toen ze tijdens haar huwelijk met Wim Bartels samen met hem opdrachten kreeg die veel in Gennep hangen.
In de loop van de jaren verlegden zij hun aandacht naar Grafkunst oftewel Funeraire Kunst. In die tijd was er niet veel keus in grafmonumenten, laat staan dat er kleur gebruikt mocht worden. Immers als je werkt in keramiek ben je vrij in vorm en kleur, dat in tegenstelling tot natuursteen. Bovendien mocht men vaak alleen een voorgeschreven monument op de begraafplaats zetten.

Ouders van overleden baby’s of kinderen , jongeren wisten ons te vinden omdat wij ze begeleiden met het kiezen van het monument en samen plaatsten. Een klein beetje aandacht waar ze zoveel behoefte aan hadden.
Crematie werd wat algemener, vooral toen CVN, later Yarden, de tuinen bij crematoria ging gebruiken als urnentuinen met kinderhofjes. Daar waren geen producten voor.

Urnenmuren , allemaal hetzelfde, een uitdaging voor ons. Begraafplaats Gennep, Crematorium Jonkerbos, Begraafplaats Heilig Landstichting, Crematorium Baexum en de Zusters van Julie Postel in Boxmeer.

Totdat Wim Bartels ziek werd, daarna is er veel veranderd.

Naast boetseren ben ik ook met Roselle Tea en Saharawind bezig, ondersteuning van vrouwen in Sudan en Ghana. De laatste ontwikkeling is Savannah galerie. Informatiepunt en exposities van kunst uit het o.a. Savannegebied en oude gebruiken.

JOS BECKERS & ANS JANS

Wij, Jan Beckers en Ans Jans, zijn al een jaar of 15 vanuit hobbies bezig met kunst. De laatste 10 jaar bieden we ons werk ook te koop aan bijvoorbeeld op kunstmarkten, hebben we een eigen galerie en geven we workshops. Beiden maken we stenen beelden, voor bronzen beelden werken we samen, tifanny doet Jan en schilderen is een hobby van mij (Ans).

Meer info kunt u ook lezen op onze website: www.galerie-ateliertje.eu. Hier staan ook foto’s op.